Arkitekterne bag

Arkitekterne bag Herning Højskole hædret

Tyge Arnfred og Viggo Møller Jensen blev i 2019 de første modtagere af prisen “Birks Ikoner”.
De fik prisen for deres arbejde med Herning Højskole omkring 1960. 

Birk er mange ting. Det er en del af Herning, det er også alt lige fra en obelisk over en labyrint til museer og Cronhammars Elia og uddannelsessted for mange.
Det er også Herning Højskole, som 23. april 2019 var vært for den første uddeling af en hæderspris til ikoner som på enestående vis har bidraget til bydelen Birks udformning, indhold, historie eller profilering heraf.
De to første ikoner blev arkitekterne som har tegnet højskolen Tyge Arnfred og Viggo Møller-Jensen. “Komitéen Birks Ikoner” er en ny ide, og uddelingen var den spæde start for en ny tradition. Hele idegrundlaget er ikke på plads, men prisen blev alligevel uddelt, da Tyge Arnfred i april 2019 fyldte 100 år. Han bor på plejehjem og er ikke mobil mere, så to af hans sønner modtog prisen på hans vegne. Viggo Møller-Jensen døde i 2003, 96 år gammel. Her modtog hans datter hæderen.
Prisen blev uddelt af formanden for byplanlægning i Herning, Ulrik Hyldgaard.  Til stede var bl.a. Bitten Damgaard, som var gift med stifteren Aage Damgaard, kunstneren Ingvar Cronhammar og Helle Mau Jensen, som står bag den fond, som har købt højskolen.